6 LİRAYA TCHIBO CAFISSIMO KAPSÜL TUTUCU YAPMAK

Tchibo Cafissimo kahve makinesi kullananlar için müjde. Kapsül tutucu ayağınıza geldi hem de 6 lira maliyetle. Kapsül fiyatlarının iki katına çıkması ile zaten üç beş tane aldığımız kahve kapsülleri için bir tutacak yapayım dedim. Aklıma ince oklava çubuğu geldi. Olur mu acaba bir deneyeyim dedim. Yaptım oldu. Paylaşayım belki işine yarayan olabilir.

İhtiyacını olan şeyler:
-İki adet ince oklava çubuğu ( 4 lira)
-İki adet kısa L profil köşe bağlantı demiri (1 lira)
-Kısa vida (1 lira)
-Küçük mengene (başka türlü sıkıştırabilirim diyorsanız mengene şart değil) 

Çubukları monte edeceğiniz yere götürüp sabitlemek için köşe bağlantısını vidalayacağınız yeri işaretleyin. Sonra çubuğu mengeneye sıkıştırıp vidayı takın. Çubuk silindirik olduğu için vidalarken dönebiliyor. Rahat vidalama için mengene işinizi kolaylaştırır. Vidalarınız kısa ve sivri olanlardan olsun mutlaka çubuğu çatlatmamak için önemli.


Her iki çubuğa da köşe bağlantısını vidaladıktan sonra sıra montaj yapılacak yere geldi. Çubuklar kapsülün en geniş çapından biraz dar olmalı. Bunun ayarlaması başta zor görünüyor. Ancak her bir çubuk tek vidayla sabitlendiği için esneklik payı olacak yani biraz hareket ettirebileceksiniz. Aşağıdaki fotoda çevirdiğim oranı görebilirsiniz. Bu arada hemen delmeyin önce mutlaka işaretleyin kalemle sonra vidayı atın.


Vidayı vidalama makinesi ile atacaksanız makinenin gövdesi çubuğa değip engel olabiliyor. Ben Bosch IXO'nun eksantrik adaptörü ile vidaladım bilginiz olsun. Elinizde varsa çok işe yarar. Adaptör şu:



Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi vidayı sıkı atarsanız her bir çubuğu biraz çevirebilirsiniz. Çevirseniz de sıkı duruyor zaten. Bu sayede kapsülü tutacak genişliği ayarlarsınız. Zaten kapsüller hafif sonradan bir bozulma da olmaz. Şekil şemal olarak siz de kendinize göre geliştirebilirsiniz artık. Sonuç aşağıda. Esen kalın.



Yorumlar

Popüler Yayınlar