KİŞİSEL LOGOM VE ANİMASYONU

İnsanın hayat boyu öğrenen bir varlık. Doğar doğmaz öğrenmeye hazırız ve hayat boyu bu süreç devam ediyor. Merak etmekle başlayan bu süreç zamanla öğrenmeyi öğrenmekle devam ediyor. İşin pedogojik boyutları beni aşar ancak aklın yolu bir.  İnsan merak ettikçe, öğrendikçe ve aklını kullandıkça karanlık dünyasını aydınlatır. Akıl demişken tam da buraya İhsan Oktay Anar'dan bir alıntı yapayım.
 
“Ben bu dünyaya bilmek için geldim. Benim için kutsal bir şey varsa o da bilgidir, gerek bu dünyanın gerekse öte dünyanın bilgisi. Bu yüzden öğrendiklerimi akıl terazisinde tartıp doğru olup olmadıklarına bakarım.”

 Aşağıdaki videoda yer alan Leonardo Davinci'nin Vitruvius çizimi esasında Kuran-ı Kerim'de de yer alan bir olgu. Videoda kare ve dairenin içindeki insanın varlık zincirinde her mertebeye erişebilmesi, Kuran'da alâ-yi illiyin ve esfel-i safilin kavramlarıyla açıklanıyor. Yani yücelerin yücesine çıkabilen ve aşağıların aşağısına inebilen insan. 



Öğrenmekle ilgili daha sayfalarca yazı yazılabilir. Ben logomu nasıl yaptığımı anlatıyordum. Vitruvius adamı kolları açıkken ruhsal yücelmeyi temsil ediyordu. Yani bunu aydınlanma olarak yorumladım. Bu yüzden ilk düşen siyah daire karanlık dünyayı temsil ediyor. Sonrasında karanlık içinde beliren sıkışmış insan çabalayarak yani öğrenerek dünyasını aydınlatıyor. Minimal bir tasarım olsun istedim. Basit ama anlamlı. Aşağıda logo animasyonu ve intro yer alıyor. Logo parçalarını önce Illustrator'de çizdim ardından After Effects ile animasyonunu yaptım.

    

Yorumlar

Popüler Yayınlar